Krabi |
Für
den heutigen Tag haben wir eine 4 Insel Tour gebucht und werden dazu
nach dem Frühstück von einem Songthaew abgeholt und zum Strand
gebracht. Um 9.30 Uhr startet unser großes (und damit nicht so sehr
schaukelndes) Boot. Nach knapp 45 Minuten Fahrzeit erreichen wir die
Insel Tup, unser erstes Ziel bei dem auch viele andere Ausflusboote
angelegt haben. Dieter, Steffi und ich gehen schnorcheln, auch
Waltraud schaut sich die bunte Unterwasserwelt kurz an.
Schwärme von
Fischen schwimmen um uns herum, manche versuchen sogar an uns zu
knabbern, stellen jedoch schnell fest, dass das nicht schmeckt.
Steffi und Waltraud laufen über eine seichte Stelle im Meer hinüber
zu einer dritten Insel, zwei Inseln sind bereits von einer Sandbank
verbunden. Mit dem Boot umrunden wir die „Hühner-Insel“ und
stoppen dort auch noch einmal zum schnorcheln. Diesmal verlassen wir
das Boot direkt über die Leiter oder springen gleich ins glasklare,
warme Wasser. Zusammen mit Steffi und Dieter sehe ich viele bunte
Fische, Seegurken und -igel.
Bei der Insel Poda stoppt das Boot zur Mittagspause, das (inklusive) Essen, was wir am Strand bekommen ist sogar recht lecker. Der letzte Stopp ist am den Phra Nang Strand auf der Halbinsel Railey. Dort laufen wir zur großen Höhle in der Phallussymbole verehrt werden. Wir sonnen uns und baden, aber hier ist der Strand sehr, sehr voll. Gegen 16 Uhr sind wir zurück in Ao Nang und gehen einen Kaffee trinken. Angekommen am Swiss Chalet (unserem Hotel) gehen wir auch gleich dort zu Abend essen. Bei Buletten mit Kartoffelsalat, Hawaii-Reis (serviert in einer Ananas), Spätzlepfanne und einem Käse-Raclette lassen wir es uns gut gehen! Danach besuchen wir einen Massagesalon. Während Waltraud sich bei ihrer ersten Thaimassage biegen und dehnen lässt (zusammen mit Steffi), genießen Dieter und ich eine Fußmassage.
261. Tag (05.02.): Ko Lanta – Ao Nang (Krabi)
262. Tag (06.02.): Krabi (4 Insel Tour: Tup, Chicken Island, Poda, Railey)
It is time to pack our belongings after breakfast but before we travel further there is still some time for another dip in the warm ocean here in Ko Lanta. At noon we check out, get picked up and drive to the ferry terminal in the north of the island. At 1.30 p.m. the ship starts towards north to Ao Nang (next to Krabi). Unfortunately there is not air condition and so we have to decide between the stifling hot inside deck or the upper deck where everybody roasts in the sun. The boat passes the karst island in front of Railay Beach to stop at the landing of Ao Nang where we deboard. By pick-up we get to the Swiss Chalet, our hotel for the next 2 nights. There, we get 2 spacious rooms in their second building and relax a bit. In the early evening we walk back to the beach promenade and have some fresh fish and pizza in an Italian restaurant. While sitting on the balcony of our rooms we enjoy a last drink for today and have a nice chat.
Hühner-Insel Chicken Island |
Unterwasserabenteuer - Underwater adventure |
Phra Nang Strand/Beach |
Bei der Insel Poda stoppt das Boot zur Mittagspause, das (inklusive) Essen, was wir am Strand bekommen ist sogar recht lecker. Der letzte Stopp ist am den Phra Nang Strand auf der Halbinsel Railey. Dort laufen wir zur großen Höhle in der Phallussymbole verehrt werden. Wir sonnen uns und baden, aber hier ist der Strand sehr, sehr voll. Gegen 16 Uhr sind wir zurück in Ao Nang und gehen einen Kaffee trinken. Angekommen am Swiss Chalet (unserem Hotel) gehen wir auch gleich dort zu Abend essen. Bei Buletten mit Kartoffelsalat, Hawaii-Reis (serviert in einer Ananas), Spätzlepfanne und einem Käse-Raclette lassen wir es uns gut gehen! Danach besuchen wir einen Massagesalon. Während Waltraud sich bei ihrer ersten Thaimassage biegen und dehnen lässt (zusammen mit Steffi), genießen Dieter und ich eine Fußmassage.
Mittagspause auf der Poda Insel - During lunch break at Poda island |
Höhle am Phra Nang Strand - Cave at the Phra Nang beach
Nein, bitte keinen maßgeschneiderten Anzug, dann doch lieber ein Käseraclette :)
No, no tailored suit please, better to have a cheese raclette instead :)
No, no tailored suit please, better to have a cheese raclette instead :)
261. Tag (05.02.): Ko Lanta – Ao Nang (Krabi)
262. Tag (06.02.): Krabi (4 Insel Tour: Tup, Chicken Island, Poda, Railey)
Krabi, Thailand
It is time to pack our belongings after breakfast but before we travel further there is still some time for another dip in the warm ocean here in Ko Lanta. At noon we check out, get picked up and drive to the ferry terminal in the north of the island. At 1.30 p.m. the ship starts towards north to Ao Nang (next to Krabi). Unfortunately there is not air condition and so we have to decide between the stifling hot inside deck or the upper deck where everybody roasts in the sun. The boat passes the karst island in front of Railay Beach to stop at the landing of Ao Nang where we deboard. By pick-up we get to the Swiss Chalet, our hotel for the next 2 nights. There, we get 2 spacious rooms in their second building and relax a bit. In the early evening we walk back to the beach promenade and have some fresh fish and pizza in an Italian restaurant. While sitting on the balcony of our rooms we enjoy a last drink for today and have a nice chat.
For today we've booked the „4
island tour“ to visit the area of Krabi. A Songthaew picks us up at
the hotel and after a short ride we're at the beach where we change
into a boat. At 9.30 a.m. our relatively large boat starts and
45 minutes later we're reaching the island of Tup, our first stop. Among
many other tourists we snorkel in the cristal clear water. Swarms of
fish are swimming around us, some of them even start to nibble on our
skin but realize pretty quick that this is not so tasty! Steffi and
Waltraud make a walk over a sandbank through the shallow water to the
second of the 3 islands that are close by. By boat we drive around the
Chicken island that has it's name from a rock formation that looks
like a chicken and we do another snorkel stop closer to the shore.
This time we get directly from the boat into the water – either via a ladder or by jumping into the clear and warm water. Together
with Steffi and Dieter we see a lot of colourful fish, sea cucumber
and sea urchins. For lunch, the boat stops at the Poda island where
we enjoy the (included) food directly at the beach. The last stop is
at the Phra Nang beach at the peninsula Railey. We disembark and make
a walk to the cave where phallus symbols are praised. Although the
beach is crowded we have a last dip in the water and relax in the
sunshine. Around 4 p.m. we're back at Ao Nang and have a coffee
before we go back to the Swiss Chalet (our hotel). For dinner we stay
at our place and order some typical Swiss specialities. After the
delicious cheese raclette, potatoe salad and a pan full of spaetzle
we are heavily filled and visit a massage salon. Waltraud tries her
first Thai massage (accompanied by Steffi), while Dieter and I relax
with a great foot massage.
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